L’ENTORN

Cal Macià està ubicat al municipi de l´Espunyola, al peu dels cingles de Capolat. Hi drenen les rieres de l´Hospital i de Montclar i el torrent de l´Espunyola, afluent de la riera de Claret.

Ubicada a la comarca del Berguedà, es troba envoltada de natura i tranquil.litat, a prop de les principals ciutats de la Catalunya central.

A continuació trobareu alguns dels paratges i indrets que podeu visitar.

CINGLES DE CAPOLAT

Conjunt de cingles situats als peus dels Rasos de Peguera. A la tardor és un bon paratge per als amants dels bolets. Des dels cims hi ha unes vistes privilegiades de tot el Baix Berguedà. Si s´hi accedeix des del Malpàs es recomana vehicle 4×4.

Temps aproximat desde Cal Macià 30 min.

Com arribar-hi

SANTUARI DE QUERALT

Es troba situat a sobre el municipi de Berga, a 1200 metres d´altitut. Per la seva peculiar ubicació se l´anomena el balcó de Catalunya.

Temps aproximat desde Cal Macià 25 min.

Com arribar-hi

RASOS DE PEGUERA

Antiga estació d´esquí situada al municipi de Castellar del Riu, a 1800 metres d´altitut. És un paratge ideal per practicar-hi esquí nòrdic i raquetes de neu durant l´hivern, o caminar i fer-hi bicicleta de muntanya durant la resta de l´any.

Temps aproximat desde Cal Macià 45 min.

Com arribar-hi

EMBASSAMENT DE LA BAELLS

Embassament construit el 1973 amb l´objectiu de recollir aigua del riu Llobregat. Encara avui es pot veure el monestir de Sant Salvador de la Vedella, únic edifici que roman empeus de l´antic poble que va quedar submergit sota les aigües. És un bon lloc per practicar-hi activitats nàutiques com caiac i altres activitats.

Temps aproximat desde Cal Macià 20 min.

Com arribar-hi

FONTS DEL LLOBREGAT

Es troben al municipi de Castellar de N´hug. Són el naixement d´un dels rius més importants de Catalunya, el riu Llobregat. Presenten la seva màxima espectacularitat en èpoques de pluja.

Temps aproximat desde Cal Macià 50 min.

Com arribar-hi

CIUTAT DE BERGA

És la capital de la comarca del Berguedà i s´extén al peu de la muntanya de Queralt. La seva situació la converteix en un punt de partida a diferents visites i excursions a bonics paratges com els Rasos de Peguera o Santuari de Queralt. Destaca sobretot per la festa de la Patum, festa Berguedana per excel.lència.

Temps aproximat desde Cal Macià 10 min.

Com arribar-hi

CIUTAT DE SOLSONA

És la capital de la comarca del Solsonès i es troba situada sota el massís del Port del Compte. Cal destacar-ne el casc antic pel bon estat de conservació en que es troba, la catedral o el pou de gel. Com a activitats culturals, destacar-ne el carnestoltes.

Temps aproximat desde Cal Macià 40 min.

Com arribar-hi

MUNICIPI DE CARDONA

Municipi situat a la comarca del Bages. Per la seva història podem dir que és una de les poblacions més importants i amb més valor del país ja que el seu origen es situa al segle X. A destacar el castell, que es troba dins el catàleg de paradors nacionals; i les mines de sal.

Temps aproximat desde Cal Macià 25 min.

Com arribar-hi

CIUTAT DE MANRESA

És la capital de comarca del Bages i la ciutat més poblada de la Catalunya central; marca límit entre la indústria de l’àrea metropolitana de Barcelona i l’àrea rural del nord de Catalunya. Destaca el conjunt medieval com els ponts sobre el riu Cardaner i la catedral d´estil gòtic, la Seu.

Temps aproximat desde Cal Macià 35 min.

Com arribar-hi

CIUTAT DE BARCELONA

És la capital de Catalunya i la segona ciutat més poblada d´Espanya. Es troba situada a la costa del Mar Mediterrani flanquejada per la serralada de Collserola. Entre les múltiples atraccions turístiques trobem la Sagrada Família, la Pedrera, la Casa Batlló, el Parc Guell, la Catedral de Barcelona, el camp del FC Barcelona,…

Temps aproximat desde Cal Macià 90 min.

Com arribar-hi

ANDORRA

Escapa’t a Andorra, el país dels Pirineus. Hi trobaràs un paradís per practicar esports de neu durant l´hivern, i la natura i alta muntanya durant l´estiu. Gaudeix també del relax de Caldea i perde’t per les botigues i centres comercials.

Temps aproximat desde Cal Macià 90 min.

Com arribar-hi